1512 – Girişimcilik Aşamalı Destek Programı

Nereden başlamalıyım,

Şirket Nasıl Kurulur,

Hibe nasıl kullanılır,

Hibe tutarından başka avantajlarım olacak mı?

 

Programla girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanmıştır.

Program kapsamında girişimcilere girişimcilik eğitimi verilmekte, ayrıca sanayi deneyimi olan rehberler ile girişimciye teknik, ticari ve idari konularda destek sağlanmaktadır.

Program, yenilikçi iş fikirlerinin aşamalı olarak ticari ürün/hizmete dönüştürülmesine yönelik olarak aşağıda belirtilen 4 aşamadan oluşmaktadır:

a) Aşama 1; girişimcinin iş fikri başvurusunu sunduğu ve bu fikrin olumlu değerlendirilmesi durumunda girişimciye bu fikri bir iş planı ile projelendirmesi için isteğe bağlı olarak girişimcilik eğitimi ve TÜBİTAK’ın uygun gördüğü durumlarda rehber desteği sağlanan aşamadır. Aşama 1, girişimcinin iş planını hazırlaması ile sona erer.

b) Aşama 2; iş planı başvurusunun değerlendirilmesi sonucu başarılı bulunanlar için girişimcinin sermaye şirketine teminat alınmaksızın hibe olarak sermaye desteği sağlanarak iş planı çerçevesinde kavramsal tasarım, teknik ve ekonomik fizibilite, teknolojik doğrulama (ön prototip, demo, benzetim, yazılım algoritması vb) çalışmalarının gerçekleştirildiği aşamadır. Aşama 2 boyunca kuruluşun isteğine bağlı olarak TÜBİTAK’ın uygun gördüğü durumlarda rehber desteği sağlanabilir. Aşama 2’de gerçekleştirdikleri çalışmaların çıktıları ticarileşme potansiyeli taşıyan firmalara, hazırlayacakları “ticarileşme iş planı”, izleyici ve varsa rehber raporları değerlendirilerek doğrudan Aşama 4’e geçiş onayı verilebilir.

c) Aşama 3; bu aşamanın amacı kuruluşun bir önceki aşamada gerçekleştirdiği çalışmaların ve elde ettiği çıktıların, Ar–Ge çalışmalarıyla daha da geliştirilerek ticarileşmeye konu olabilecek veya uygulamaya aktarılabilecek bir ürün/sürecin ortaya konmasıdır. Firmanın proje önerisi hazırlayarak TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı’na başvurması sonucu teknolojik doğrulaması kabul edilmiş projenin bu programa özel kriterler doğrultusunda değerlendirilmesi ile başlar. Bu aşamada detay tasarım, ticari prototipin geliştirilmesi, denemeler ve saha testleri gibi faaliyetler gerçekleştirilir. Aşama 3’te desteklenerek bu aşamayı başarı ile tamamlamış ve çıktıları ticarileşme potansiyeli taşıyan projeler için Aşama 4’e geçiş onayı, kuruluşun hazırlayacağı “ticarileştirme iş planı” ve izleyici raporları değerlendirilerek verilir.

d) Aşama 4; kuruluşun talebi üzerine TÜBİTAK’ın girişim sermayesi firmalarına mektup göndererek, kuruluşa veya proje çıktısına ortak olmaya davet ettiği ve/veya çıktıların satışını kolaylaştırmak üzere belirli aralıklarla proje pazarları düzenlediği/desteklediği aşamadır.


 

1512 – Girişimcilik Aşamalı Destek Programı’ için 9 yanıt

Add yours

  1. Devlet memuru olan biri bu desteğe başvurabilir mi? Proje desteğini almış ve şirket kurmuş biri kpss merkez atamasıyla devlet kurumlarına atanabilir mi?

    Liked by 1 kişi

  2. Devlet memuru bir kişi elbette desteğe başvurabilir bunu engelleyen açık bir hüküm bulunmamaktadır ancak proje desteğinin verilebilmesi için girişimcinin şirket müdürü olmasını ve en azından müdürün 10 yıl yetki almış olmasını istenmektedir. Bu halde devlet memuriyeti ile şirket müdürlüğünün aynı anda olmayacağı gerçeğini hesaplamnız gerekmektedir.

    Beğen

  3. ahşap oyuncak imalatı yapmak istiyorum. yaptığım örnekler çok beğeniliyor. teknolojiyi kullanarak (cnc makiaları) seri imalata başlamak için tübitak destek verirmi ?

    Beğen

      1. AHMET BEY , GİRİŞİMCİLİK DESTEĞİNDEKİ MAKİNA TEÇHİZAT ÜZT LİMİTİ CNC TEZGAHLARI KAPSAMAZ. ÇÜNKÜ BEDELİ ÇOK YÜKSEKTİR

        Beğen

Yorumlarınız veya Sorularınız (en kısa zamanda cevaplanacaktır)

WordPress.com Tarafından Oluşturulan Web Sitesi.

Yukarı ↑